skip to Main Content

Werken vanuit huis: wat komt erbij kijken

Lekker thuis werken. Dit is vaak te horen uit de mond van zzp’ers en freelancers. Een zolderkamer of overbodige slaapkamer wordt omgebouwd tot vaste werkplek. Het scheelt in ieder geval extra kosten voor huisvesting van uw bedrijf. Of ziet u iets over het hoofd? Er komen meer zaken bij kijken!
Thuiswerkende ondernemers zien vooral het gemak: u heeft alles bij de hand en de werktijden bepaalt u zelf. In uw eigen omgeving belt u met of ontvangt u klanten. Ook het verzorgen van de diensten of andere werkzaamheden gebeuren in of vanuit dezelfde ruimte. Een kop koffie of een lunchbroodje heeft u bij de hand. Is het op dan loopt u even naar de supermarkt om de hoek.

Risico’s zakelijk en privé

Het lijkt een onbezorgd ondernemersbestaan, maar er zit wel een addertje onder het gras. U werkt vanuit huis en dat brengt risico’s met zich mee, zowel privé als zakelijk. Sommige schades worden namelijk niet gedekt door uw privéverzekeringen. U bent immers óók ondernemer.

Schade aan voorraden

Slaat u thuis voorraden op en raken die beschadigd, dan is die schade niet gedekt door uw inboedelverzekering. Werkt u in de bouwsector en gebruikt u gereedschap en materialen die u in uw bedrijfsauto bewaart, dan moet u deze spullen op een andere manier verzekeren.

Als marketeer of consultant heeft u ook een adviserende rol. Geeft u een verkeerd advies dan kan de schade door de tegenpartij worden verhaald. Om dat risico af te dekken moet u een speciale bedrijfsverzekering afsluiten.

Zzp’ers en freelancers werken in verschillende sectoren. Dat brengt verschillende risico’s met zich mee. Het is raadzaam om na te gaan welk risico’s u loopt en voor welke risico’s het verstandig is om een bedrijfsverzekering af te sluiten.

Juiste verzekering

Samen met u brengen we de risico’s en de mogelijkheden voor een verzekering op maat in kaart. We vinden het belangrijk dat u zich volledig concentreert op uw bedrijf, de verzekeringszaken nemen wij graag voor onze rekening.

Vindt u dat ook, neem dan contact met ons op.

Back To Top