skip to Main Content

Werken vanuit huis: dit komt erbij kijken

werken-vanuit-huis

Veel zzp’ers en freelancers werken vanuit huis. Een zolderkamer of overbodige slaapkamer wordt omgebouwd tot kantoor en is uw vaste werkplek. Bovendien scheelt het u extra kosten voor de huisvesting van uw bedrijf. Of ziet u iets over het hoofd en komt er meer bij kijken?

Ondernemen vanuit huis is makkelijk omdat u alles bij de hand heeft en u uw werktijden zelf kunt bepalen. Vanaf uw werkkamer staat u klanten te woord en verzorgt u diensten of andere werkzaamheden. Tussendoor loopt u even naar beneden om in uw eigen ‘bedrijfsrestaurant’ een kop koffie te zetten of een lunch te bereiden.

Vergis u niet
Het lijkt op die manier een zorgeloos ondernemersbestaan, maar vergis u niet. U werkt vanuit huis en dat brengt risico’s met zich mee, zowel privé als zakelijk. Sommige schades worden namelijk niet gedekt door uw privéverzekeringen. U bent per slot van rekening ook ondernemer.

Duur komen te staan
Zo is bijvoorbeeld schade aan uw voorraden, als u die thuis opslaat, niet gedekt door uw inboedelverzekering. Werkt u bijvoorbeeld in de bouwsector en gebruikt u gereedschap en andere materialen die u in een bedrijfsauto bewaart, dan moet u uw spullen op een andere manier verzekeren.

Werkt u in een andere sector, bijvoorbeeld als marketeer of consultant dan heeft u ook vaak een adviserende rol. Fouten maken is menselijk, maar het kan voorkomen dat een verkeerd advies u duur komt te staan. Voor dat risico moet u een speciale bedrijfsverzekering afsluiten.

Zzp’ers en freelancers werken in en voor verschillende sectoren. Dat brengt verschillende risico’s met zich mee, die ook nog eens van aard kunnen verschillen. Welk risico’s loopt u en voor welke risico’s is het verstandiger om een bedrijfsverzekering af te sluiten?

Concentreren op ondernemen
Samen met u brengen we de risico’s en de mogelijkheden om deze te verzekeren graag in kaart. Voor ons is het belangrijk dat u zich volledig kunt richten op uw onderneming en zich niet druk hoeft te maken over ‘randzaken’. Vindt u dat ook, neem dan contact met ons op.

Back To Top