skip to Main Content

Uitbreiding ouderschapsverlof

Het krijgen van een kind is voor veel mensen het mooiste moment van hun leven. Moeders hebben daarbij recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof van zestien tot twintig weken. In het verleden kreeg de vader twee dagen verlof. Dat is inmiddels veranderd. Vanaf augustus 2022 wordt het ouderschapsverlof nog verder uitgebreid. Wat betekent dat voor kersverse ouders?

Negen weken (deels) betaald
De volgende stap bij de herziening van het partner- en ouderschapsverlof volgt volgend jaar op 1 augustus 2022. Vanaf die datum is het mogelijk om negen weken betaald verlof op te nemen. Het (deels) betaalde partnerverlof komt dan in totaal op vijftien weken.

De moeders hebben naast het betaalde zwangerschaps- en bevallingsverlof vanaf 1 augustus 2022 ook negen weken recht op deels betaald ouderschapsverlof. Zowel vader als moeder moeten de betaalde weken ouderschapsverlof opnemen in het eerste levensjaar van het kind.

Uitkering
Door deze weken deels te betalen hoopt het kabinet dat het voor kersverse ouders gemakkelijker wordt om werk en gezin te combineren. Ouders krijgen in die periode een UWV-uitkering van 50 procent van het dagloon tot maximaal 50 procent van het maximum dagloon. De eerste kamer heeft overigens het kabinet opgeroepen om van deze 50 procent te verhogen naar 70 procent. Ouders hebben nu al recht op 26 weken ouderschapsverlof. Zij kunnen dit opnemen tot het kind acht jaar wordt. Dit is in principe onbetaald, tenzij er in de cao of binnen het bedrijf een doorbetaling is geregeld.

Back To Top