skip to Main Content

Hypotheek voor ondernemers

Een nieuw bedrijfspand kopen of als zzp’er een huis kopen? Voor een ondernemer is het verkrijgen van een hypotheek vaak een stroperig proces. Als ondernemer wilt u slagvaardig zijn. Geldverstrekkers willen eerst zien of de schouders van uw onderneming sterk genoeg zijn om de lasten te dragen. Zo krijgt u snel een hypotheek!

Was u in loondienst dan zou het afsluiten van een hypotheek een stuk eenvoudiger zijn. De geldverstrekker kan aan de hand van uw inkomen inschatten of u een hypotheek kunt afsluiten. Ook het maximale leenbedrag is snel te bepalen. Het inkomen van een ondernemer wisselt per jaar, dat weet u als geen ander. Misschien is de coronacrisis ook van invloed op uw inkomen.

In zee gaan
Zekerheid, daar draait het om bij de geldverstrekkers. Elke maand moet er immers een hypotheekbedrag afgeschreven kunnen worden. Daarom kijkt de geldverstrekker eerst naar uw financiële situatie voordat ze met u in zee gaat. De geldverstrekker zal uw winst, schulden en toekomstplannen en -perspectief van uw bedrijf onder de loep nemen.

Slagvaardig
Om slagvaardig te kunnen handelen, kunt u alvast een aantal zaken op een rij zetten.

  • Jaarcijfers over de laatste drie jaar;
  • Aangiftes Inkomstenbelasting over de laatste drie jaar;
  • Uw vermogen;
  • Toekomstplannen van uw bedrijf;
  • Overzicht van verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Eventueel inkomen van uw partner. De inkomenszekerheid is een belangrijke component voor een geldvertrekker.

Toetsinkomen
Ondernemers komen ook in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarvoor moet een Inkomensverklaring Ondernemer aan de bank worden verstrekt. Deze verklaring is een gedegen analyse waarmee het toetsinkomen van een ondernemer, langer dan een jaar actief, wordt bepaald.

Interesse?
Een hypotheek moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie als ondernemer. Wij zoeken graag met u naar de best mogelijke oplossing. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Back To Top