skip to Main Content

Drukke werkdag? Tips voor een goede nachtrust

geenstress

Hoe was je dag? Hoe vaak is die vraag al niet aan u gesteld? Uw antwoord ligt ook voor de hand: ‘drukdrukdruk en eigenlijk moet ik vanavond nog iets afronden’. Veel ondernemers hebben met stress en een flinke werkdruk te maken. Drie tips voor een goede nachtrust!

Stress, hoge werkdruk en een gejaagd ondernemersleven leiden vaak tot slecht slapen. En na te weinig uren slaap begint u de volgende dag al met een fysieke en mentale achterstand. En dat gaat zo maar door. Er is maar één oplossing: doorbreek deze vicieuze cirkel! Maar hoe?

Nodige rust

Gemiddeld genomen heeft een mens 7 à 8 uur slaap per dag nodig. Behalve om uw lichaam en geest de nodige rust te geven, heeft voldoende slaap ook op andere zaken een goede uitwerking. Zo bent u minder prikkelbaar, minder vaak ziek en kunt u zich beter concentreren. Voldoende slaap is ook van invloed op uw voedselverwerking en op het vernieuwen van huid- en haarcellen.

Handige tips voor een goede nachtrust:

Neem uw werk niet mee naar huis
Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het maar eens. Ruim aan het eind van de dag uw bureau op, dat geeft sowieso een opgeruimd gevoel en laat uw spullen achter op kantoor. Het werk loopt niet weg en u bent er ’s avonds – vermoeid op de bank – ongetwijfeld veel meer tijd mee kwijt om het af te maken.

Bewuste sluiting van uw werkdag
Sluit uw werkdag bewust af, bijvoorbeeld door uw computer af te sluiten, het antwoordapparaat in te schakelen, het alarm erop te zetten en uw kantoor af te sluiten. Het lijkt een overdreven ritueel, maar het werkt wel.

Focus op successen
Probeer tijdens het avondeten niet te verzanden in negatieve zaken uit uw werkdag, zoals: lastige klanten, te late leveringen of internetstoringen. Uw klaagzang heeft ongetwijfeld ook een negatieve invloed op het verhaal van uw partner. Focus u op de zaken die goed zijn gegaan en de zakelijke successen die u hebt geboekt. Dat slaapt een stuk lekkerder!

Back To Top