skip to Main Content

Drukke werkdag? Een goede nachtrust doet wonderen

geenstress

De werkdag van een ondernemer kent geen begin- of eindtijd. ’s Avonds nog even een telefoontje plegen of nog wat stukken doorlezen. Stress en werkdruk nekken veel ondernemers. Hét geheim: een goede nachtrust. Drie tips om een fitte ondernemer te worden (en te blijven).

Stress, hoge werkdruk en een gejaagd ondernemersleven leiden vaak tot slecht slapen. Na een drukke werkdag ligt u in bed nog uren te piekeren en naar het plafond te staren. Na wat schamele uurtjes doezelen breekt de volgende werkdag al weer aan. Terwijl u gelijk weer in de ‘aan-stand’ moet zijn, voelt u zich op dat moment nog mentaal en fysiek een wrak. Wilt u een gezonde en lenige geest in een gezond lichaam? Een goede nachtrust doet wonderen.

Minder prikkelbaarHet is geen hogere wiskunde: gemiddeld heeft u per dag zo’n 7 à 8 uur slaap nodig. Uw lichaam en geest worden dan volledig gereset en krijgen voldoende rust. Daarna bent u minder prikkelbaar, minder vaak ziek en kunt u zich beter concentreren. Voldoende slaap is ook goed voor uw maag- en darmstelsel en zelfs voor de vernieuwing van huid- en haarcellen.

Tips voor een goede nachtrust:

Clean desk
Een opgeruimde werkplek geeft ook een opgeruimd gevoel. Neem aan het eind van uw werkdag de tijd om uw werkplek op te ruimen. Laat ook uw werkspullen achter op uw werkplek. Die kunnen best wachten tot de volgende ochtend. Bovendien bent u dan uitgerust en kost het u ook nog eens veel minder tijd om deze zaken af te handelen.

Afmelden? Ja!
Het is een simpele vraag die uw computer dagelijks aan u stelt. En neemt u zich voor dat de computer afsluiten ook echt het einde van uw werkdag is. Schakel ook uw voicemail in, sluit uw kantoor af en zet het alarm erop. Schakel ook uw werktelefoon uit. Het lijkt een overdreven ritueel, maar het werkt wel. De mensen die u in noodgevallen willen benaderen hebben vaak ook uw privénummer.

Focus op succes

Hoe was je dag vandaag? Laat u niet verleiden tot een klaagzang over te late leveringen, kritische klanten of niet-betaalde rekeningen. Daar zitten uw partner en kinderen echt niet op te wachten als u ‘eindelijk thuis bent’. Ook zij willen hun verhaal van de dag kwijt. Focus op de zaken die goed zijn gegaan en de zakelijke successen.

Dat slaapt en droomt een stuk lekkerder!

Back To Top